top of page
  • Фото автораOleg Taranuha

_____________________________


7 Грудня – Всесвітній День Української Хустки

Хустина… Звичайна українська хустина. А скільки в ній таємничості! У хустці, як і в жінці, закодовані краса, чарівність, вічність життя, кохання. Українська хустка – це не просто клаптик матерії. Це і прикраса, і доля, і оберіг, і частина української культури – різноманітної, різнобарвної, як і вся українська земля.

Хустка – крила над батьківським краєм.

Вона барви вбрала у себе усі.

Зустрічайте це диво Вкраїни

Гарну хустку у всій її пишній красі.

Здобувачі освіти Хацьківського ліцею Степанківської сільської ради саме в цей день мали змогу долучитися до відзначення цього свята. Дякуємо діткам та педагогам за можливість пізнати історію цього свята.

Мамина хустка, засіяні квіти по полю

Цвітом любові. Там - спокою, ніжності храм.

Квіти життя, що безжально мережили долю

І з полотна, мов дитя, посміхалися нам.

Сподіваємося, що нинішнє покоління буде так само , як і в давнину шанувати цей символ роду та передаватиме його від мами до доні ще багато поколінь.

Життя іде. Барвистими, а в сьогоденні й кривавими маминими рушниками стеляться в широкий світ дороги, а хустки стають оберегами й дарують захист синам України. Дорослішають діти, сивіють батьки — такий закон життя, але ніколи не старітиме наша квітуча українська земля. Ми маємо пишатися нев’янучою красою душ і помислів наших людей… І нині, коли предками і самим Господом нам даровано свободу, незалежність, найвищий Божий дар — бути господарями на рідній землі, усі свої сили, знання, досвід і волю маємо спрямувати на те, щоб у центрі Європи постала вимріяна багатьма поколіннями, багата і квітуча держава — Україна. Не в терновому вінку мучениці, а в терновій хустині щастя. Все буде Україна !




0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page